Blinden en slechtzienden behaalden diploma EHBO bij het Vlaamse Kruis

Door Kris Van Dijck op 4 oktober 2016, over deze onderwerpen: gemeente Dessel
diploma-uitreiking aan blinden en slecht zienden door het Vlaamse Kruis

In 2014 organiseerde Het Vlaamse Kruis een pilootproject EHBO-opleiding voor blinden en slechtzienden. Na afloop namen 6 personen met een visuele beperking in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever de getuigschriften in ontvangst.

Enkele maanden terug kreeg dit pilootproject een vervolg. Het Vlaamse Kruis richtte in samenwerking met de Desselse sportvereniging voor blinden en slechtzienden Vige Kempen een gelijkaardige cursus in.
8 deelnemers slaagden in de opleiding.
De verantwoordelijke lesgever Daniel Van Temsche heeft ondertussen een rijke en ruime ervaring opgedaan. Zowel op technisch, praktijk gericht en op theoretisch vlak ontwikkelde hij specifieke technieken waarmee de doelgroep aan de slag kon gaan.
Van Temsche benadrukt dat het wel heel wat creativiteit en doorzettingsvermogen heeft gevraagd van de cursisten om dit tot een goed einde te brengen.

Om deze toch uitzonderlijke prestatie in de kijker te zetten werden de 8 cursisten op vrijdag 30 september gehuldigd.
Dessels N-VA burgemeester en Vlaams Volksvertegenwoordiger Kris Van Dijck en schepen van volksgezondheid Herman Minnen hebben de eer om op deze plechtigheid de getuigschriften te overhandigen.
De Gelauwerden zijn: Ann Veraghtert (Herentals), Anny Vanoppen (Mol, Dirk Jennes (Herentals), Jan Luyten (Dessel), Lydie De Block (Edegem), Lieve Helsen (Geel), May Thys (Vorselaar) en Severine D’Hondt (Antwerpen).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is