Open brief van burgemeester Kris Van Dijck: Witgoor kermis wordt geen normale kermis

Door Kris Van Dijck op 16 juli 2020, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Beste Desselaars,

Vooreerst een proficiat. Waar er een lichte stijging van coronabesmettingen vastgesteld wordt in het land, heb ik de voorbije weken geen meldingen gekregen van nieuwe besmettingen in Dessel. Jullie inspanningen lonen. En dat is goed!

Maar … We komen ook buiten Dessel en ook niet-Desselaars bezoeken ons dorp. De kans op besmetting is niet gedaald, zeker als we risico-gedrag vertonen. Met de beelden van zieke mensen en hulpverleners voor ogen, vraag ik dan ook met aandrang niet te verslappen. De vraag om mondmaskers te dragen, de afstand van 1,5m te bewaren, regelmatig handen te wassen en de strenge horeca-richtlijnen zijn er niet voor niks.

Dit weekend is het Witgoor kermis en de zomerse terrassen lonken naar ons.. De kermisattracties zullen in een gesloten circuit opgesteld worden en het aantal bezoekers wordt gelimiteerd. Daarom blijft de kermis ook vier dagen open. Van zaterdag tot en met dinsdag. Op de terrassen gelden de “normale” horecaregels.

Kort samengevat: Vaste zitplaatsen Enkel bediening aan tafel Geen grotere groepen dan 15 aan een tafel en niet van groep wisselen Verplaatsen doe je alleen om naar het toilet of naar huis te gaan 1,5 m tussen de tafels Geen muziek luider dan 80 dB Sluitingsuur om 1 uur

Ja, ik besef dat dit geen kermis is zoals we gewoon zijn. Maar zoals ik in de inleiding schreef. Ik reken op jullie om corona ook de volgende weken en maanden buiten ons dorp te houden.

Kris van Dijck Burgemeester Dessel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is