Wegenwerken in Dessel

Door Kris Van Dijck op 29 mei 2016, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Beste Desselaar,
We snakken allemaal naar het einde van de wegenwerken van AWV op de Turnhoutsebaan. Die lopen nog altijd voor op het schema.
De uitvoeringstermijn loopt tot midden augustus maar we focussen ons op midden juni.
Kwatongen beweren dat voor Graspop de weg wel open zou zijn, maar niet voor de handelaars. Is dat zo? Wat als de weg met Graspop niet open is? Wil men dat? N18: dicht. Kastelsedijk: dicht. En de N118 oververzadigd door festivalgangers.
Welke Desselaar wordt daar beter van? We blijven ons inzetten om de weg tijdig open te krijgen. Niet alleen voor Graspop. Wel voor iedereen!
Om binnen afzienbare tijd weer niet geconfronteerd te worden met werken aan de N18 (Molsebaan en Turnhoutsebaan) werd beslist om nog voor het einde van de hierboven genoemde werken de resterende betonstroken te vervangen door asfalt.
Fietspaden zijn voor later en zullen dan ook geen hinder vormen voor het autoverkeer.
Dit betekent concreet dat vanaf 23 mei de beton vervangen wordt tussen Klaaseind en Kuilender en vanaf 26 mei tussen Lukasstraat en brug.
De werken zullen voor beide werven 12 werkdagen duren. Dit betekent tot en met vrijdag 10 juni.
We excuseren ons voor de hinder, maar dan is alles ook ineens vernieuwd. In het andere geval zouden we binnen een paar jaar opnieuw met een omleiding zitten.
Nu door de zure appel bijten en we zijn gerust.
We betreuren wel de late communicatie van de wegbeheerder (AWV) ter zake. Als gemeente hadden we nochtans aangedrongen om tijdig en goed te informeren.
Burgemeester Kris Van Dijck

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is