Ik kan niet begrijpen waarom je in deze tijden van crisis zomaar talloze euro's in de lucht zou schieten

Door Kris Van Dijck op 6 december 2022, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Ook deze keer wordt het nieuwe jaar in Dessel zonder vuurwerk gevierd. Wie met oudjaar vuurpijlen wil afschieten op Dessels grondgebied zal daar namelijk geen vergunning voor krijgen. “Alleen professionele firma's worden vergund, maar er zijn geen aanvragen geweest”, zegt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA).

 

Technisch gezien is vuurwerk niet verboden in Dessel, maar je mag het alleen afsteken als je daarvoor een vergunning hebt van de lokale overheid. “Maar aanvragen voor een vergunning op oud- en nieuwjaar lever ik nooit af omdat het te gevaarlijk is. Alleen professionele firma's kunnen dan een vergunning krijgen. Zij treffen immers de nodige veiligheidsmaatregelen. Er zijn echter geen aanvragen geweest”, zegt de burgemeester. In de praktijk is het dus verboden voor particulieren om in de nacht van 31 december vuurwerk af te steken. Dat wil uiteraard niet zeggen dat het niet gebeurt.

 

Wanneer de politie toch iemand betrapt, zal die ook ingrijpen. “Er wordt zeker wel gecontroleerd, maar dat is helaas heel moeilijk. Ik doe daarom een oproep aan de mensen om hun gezond verstand te gebruiken”, zegt Van Dijck. “Vuurwerk is gevaarlijk en het is een verschrikking voor onze dieren. Bovendien kan ik niet begrijpen waarom je in deze tijden van crisis zomaar talloze euro's in de lucht zou schieten.” De gemeente doet dat zelf dan ook niet. “Wij organiseren dus geen vuurwerk- of lichtshow. Bij mijn weten heeft gemeente Dessel dat ook nooit gedaan.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is