De werken aan 'Kolkeneet' startten eind april vorig jaar. De verouderde Delhaize werd toen gesloopt om plaats te maken voor een gloednieuw, groter filiaal met een ruimer aanbod. De nieuwe supermarkt krijgt inmiddels stilaan vorm en na de zomer kan gestart worden met de inrichtingswerken.

Wanneer de winkel precies de deuren openzwaait, wordt aangekondigd in de loop van juni. Naar alle verwachtingen vindt de opening nog zeker dit jaar plaats. Althans, dat zou mooi meegenomen zijn. In 2024 is het immers honderd jaar geleden dat de eerste Delhaize van Dessel - destijds nog Desschel - openging op de Grote Markt.

Op de huidige ruwbouw van de Delhaize herrijzen de komende maanden overigens ook nog 26 luxeappartementen en vier penthouses. Daarmee wil de gemeente een antwoord bieden op de groeiende vraag naar betaalbare en kwalitatieve huisvesting in de regio. Dessel is een groeiende gemeenschap. We blijven voor onze inwoners ijveren voor kwalitatieve en duurzame huisvesting, waarvan project Kolkenneet een mooi voorbeeld is. De combinatie van deze woningen met een nagelnieuwe supermarkt geeft extra glans aan het centrum van Dessel, zegt burgemeester Kris Van Dijck (N-VA). De burgervader was dan ook aanwezig om de gloednieuwe gevelsteen van het project te plaatsen.

 

Al 40% verkocht

En dat er animo is onder de Desselaars voor 'Kolkeneet' moge duidelijk zijn. Reeds 40 procent van de beschikbare appartementen ging intussen al onder de spreekwoordelijke hamer. De appartementen en winkel trekken dan ook volop de duurzame kaart en worden uitgerust met zonnepanelen, geothermie en warmtepompen. Op de parking komen er dan weer elektrische (snel)laadpunten om tegemoet te komen aan de opmars van de elektrische wagen en een fietsenstalling met 75 plaatsjes. De appartementen moeten ten laatste tegen 2025 opgeleverd worden. De eerste inwoners nemen dan ook hun intrek.

LDT - HLN 3 maart 2023

Onderwerpen