Dessel is weer een mysterie rijker

Door Kris Van Dijck op 22 maart 2023, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Dessel, een gemeente van mysteries, heeft weer een nieuw geheim. Bij de eerstesteenlegging van de nieuwe gymhal werd een colafles ingemetst met een geheime boodschap voor de volgende generatie. Burgemeester Kris Van Dijck en schepen Herman Minnen hebben de boodschap persoonlijk opgesteld en verzekeren ons dat de tekst pas over vijftig jaar onthuld zal worden.

Het is niet de eerste keer dat Dessel een mysterie omarmt. Bij de afbraak van de oude gymhal ontdekte Herman Minnen een colafles met een brief en handtekeningen van alle vrijwilligers die vijftig jaar geleden de Spinhal bouwden. Het mysterie van de colafles werd breed uitgemeten in de gemeente en zelfs Coca-Cola reageerde door een lege fles te schenken voor de nieuwe boodschap.

Dit nieuwe geheim voegt zich bij de andere mysteries van Dessel, zoals de fles met de bijbehorende tekst over de opbouw van de kerk, die in de torenhaan werd gevonden nadat deze door een storm van de kerk waaide. De fles en de bijbehorende tekst zijn nu te bezichtigen in de Sas 4-toren. Bij de plaatsing van de nieuwe torenhaan in 2005, werd er een nieuwe fles en een geheime boodschap ingemetst. De tekst blijft echter een goed bewaard geheim en zal alleen gelezen worden als de torenhaan opnieuw van zijn sokkel gehaald wordt.

Zo is Dessel een nieuw mysterie rijker, wat een traditie lijkt geworden in de gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is