Dessel legt eerste steen van schitterende nieuwe gymhal met Burgemeester Kris Van Dijck en minister Ben Weyts

Door Kris Van Dijck op 21 maart 2023, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Op 21 maart 2023 hebben Vlaams minister van Sport Ben Weyts en ikzelf, als burgemeester van Dessel, de eerste steen gelegd van de nieuwe gymhal van thuisclub Spinfit. Met zijn 561 leden is Spinfit veruit de grootste sportclub in Dessel en we zijn verheugd dat we hen binnenkort een schitterende nieuwe gymhal kunnen aanbieden. Naast de huidige specialisaties in trampolinespringen, acrogym en tumbling zal de club de komende jaren ook verder inzetten op artistieke gymnastiek.

De nieuwe gymhal beschikt over een volwaardige tumblingbaan van 25 meter met een aanloopstrook van 10 meter, die eindigt in een valkuil. Naast de tumblingbaan ligt er ook permanent een airtrack van 20 meter met aanloopzone die eveneens eindigt in de valkuil. De wedstrijdvloer met veren (14 x 14 meter) is uiterst geschikt voor acrogym en de bijhorende spiegelwand rond deze vloer is een pluspunt om de balansdelen en choreografieën in te oefenen. De zaal zal uitgerust worden met 3 maxitrampolines waarvan 1 volwaardige grand master en 1 volledig in de grond ingebouwde trampoline tegen de valkuil.

De nieuwe gymhal zal beschikken over alle toestellen voor artistieke gymnastiek, voor zowel dames als heren, en er is ook een ontvangstbalie, een polyvalente ruimte, 2 kleedkamers, sanitaire voorzieningen en een kantine met terras en toeschouwerszone op de eerste verdieping.

Bij de bouw van de nieuwe gymhal hebben we ons als lokaal bestuur opnieuw ingezet om de doelstelling van het LEKP maximaal na te streven en de inwoners hierbij te betrekken. De nieuwe gymzaal zal volledig fossielvrij zijn en dus geen CO2 uitstoten. Door de aanleg van een infiltratiebekken zal het regenwater ter plaatse maximaal infiltreren. Daarnaast zal het energieverbruik van de installaties minimaal zijn door de samenwerking met specialisten. We plaatsen ook zonnepanelen zodat de meeste energie ter plaatse wordt geproduceerd.

 

Kan ik investeren in de gymzaal?

Om de Desselse inwoners hierin te laten participeren, werken we samen met Campina Energie, een echte Kempense burgercoöperatie, die mensen samenbrengt om te investeren in de productie van hernieuwbare energie en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Campina Energie werkt voor de realisatie van dit project samen met Kelvin Solutions, een Kempens bedrijf gespecialiseerd in duurzame warmte projecten en VMA, actief in het volledige spectrum van multi-technische installaties en duurzame technologie.

Zoals bij andere projecten van Campina Energie krijgen burgers de kans om via het aankopen van aandelen mee te investeren in de nieuwe gymzaal. Daarvoor organiseert Campina Energie een kapitaalsoproep voor een bedrag van 400.000 e uro. Enerzijds draag je hiermee actief bij om te komen tot een CO2 neutrale gemeente/Kempen en een beter klimaat, anderzijds kan je hiermee ook nog deelnemen in de winst bij uitkering van een dividend door Campina Energie. Participeren en dus mee eigenaar worden, kan door het aanschaffen van één of meerdere (max. 40) aandelen van Campina Energie. Eén aandeel kost 250 euro.

Het eigenaarschap van de vennoot is niet beperkt tot de installatie van dit project. Door een aandeel te kopen wordt men mede-eigenaar van alle installaties van Campina Energie. Zo wordt het risico voor de vennoten gespreid. Op de jaarlijkse algemene vergadering heeft elke vennoot één stem, onafhankelijk van het aantal gekochte aandelen. Daar bepalen ze samen de hoogte van het jaarlijks dividend. Hoewel een rendement niet gegarandeerd is (investeren houdt altijd een zeker risico in), streven we naar een dividend van 3 %. Geïnteresseerd om in dit project te investeren? Op maandag 15 mei 2023 organiseert het gemeentebestuur van Dessel en Campina Energie een infomoment voor geïnteresseerde burgers. De locatie en het tijdstip worden later nog gecommuniceerd.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is