Fair-play

Door Kris Van Dijck op 11 mei 2014, over deze onderwerpen: Blog

Volgens Het Nieuwsblad vinden mijn collega’s mij loyaal, lief en betrouwbaar. Heel leuk allemaal, maar dat wil niet zeggen dat ik me niet dood kan ergeren aan leugens en het moedwillig verspreiden van onwaarheden. Daarom misschien juist… Fair-play in de politiek? Mag het even?

Mag je fouten van anderen gebruiken en zelfs misbruiken in de politiek? Ja, dat mag. Politiek is immers niet voor watjes. Maar als die andere duidelijk zegt dat er een fout gemaakt is, en dat wat gezegd of geschreven werd fout is en men dat ook zwart op wit kan aantonen, dan is de fout hersteld. Er is dan geen fout meer. Iedereen weet dan wat je wel en niet bedoelt. Echter op die vermeende, want dat is het dan, fout blijven doorgaan, is laag onder de gordel en staat haaks op wat ik loyaal noem. Loyaal, ook tegen je tegenstrever. Een eigenschap die ik blijkbaar heb…

Zo merk ik een volledige afwezigheid van fair-play als het over de vermeende verkoop van uw eigen woning gaat wanneer je voor een leefloon naar het OCMW moet. Hieronder de link naar ons programma. Bladzijde 8, rechter kolom bovenaan. Wat lees ik daar? “De eigen bewoonde gezinswoning is vandaag al grotendeels uitgesloten van de vermogenstoets. Wij sluiten ze volledig uit.”

Als dan een minister-president, van wie we toch mogen aannemen dat ie een zekere status hoog houdt, daar dan moedwillig en willens nillens op door gaat, dan vind ik dat een minister-president onwaardig. Of toont dit misschien net zijn ware gelaat? Ik heb hem in die zeven jaar vaak ontmoet en ja, zijn tenen zijn niet van de kortste. En 25 mei zal er natuurlijk ook wel iets mee te maken hebben. Alles is goed om op post te blijven. Iets anders dan minister-president? Daar bedankt Kris Peeters wijselijk voor. 

Waar ik wel van overtuigd ben, is het gegeven dat de CD&V (en met haar de vakbonden) er zo over gaat, zo onwaarheden begint te vertellen, dat de mensen het door hebben. Met leugens je tegenstrever trachten dood te doen? De mensen zijn slimmer dan dat. Ergo, het zegt meer over de verspreider van de leugen waarbij deze zeker zichzelf niet dient. Enfin, the show must go on.

En wat ook zeker is: Vroeger voorspelde men dat de N-VA alleen garen kon spinnen bij communautaire verkiezingen (dat zijn het in België eigenlijk altijd), en naar het achterplan geschoven zou worden als het over sociaal-economische thema’s zou gaan. Niets is minder waar. De N-VA staat met haar V-plan in het middelpunt van het politiek circus. De Vlaming zal op 25 mei niet kunnen zeggen dat ie het niet wist. De Verandering Voor Vooruitgang, Het is een zaak van ons allen.

Kris Van Dijck

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is