Brainport Eindhoven staat wereldwijd bekend als een top technologie regio. Hier ontstaan en worden enkele van de meest complexe en geavanceerde machines, producten en innovaties ter wereld bedacht en vervaardigd. Opmerkelijk is dat dit gebeurt binnen een regio die ogenschijnlijk bescheiden is, bestaande uit slechts 21 gemeenten met een bevolking van ruim 800.000 inwoners. Klein in omvang, maar groots in impact (een slogan die we op vlak van innovatie in Vlaanderen ook kennen). De innovaties die hier ontspringen, dragen rechtstreeks bij aan de grootste uitdagingen van onze tijd, waaronder de energietransitie, verbetering van de zorg en de ontwikkeling van slimme en groene mobiliteit.

Samenwerking met onze noorderburen is van cruciaal belang. Brainport Eindhoven vormt een economische groeipool met aanzienlijke uitdagingen en potentiële win-wins voor Vlaanderen en specifiek voor de Kempen. Daarom was het voorafgaande overleg van essentieel belang voor Vlaanderen.

Tijdens dit belangrijke overleg werden niet alleen ideeën uitgewisseld met de burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijselbloem, maar ook met de algemeen directeur van FC Eindhoven en voortrekkersfiguur, Günther Peeters. Deze gesprekken vormen een solide basis voor verdere samenwerking en het ontdekken van gezamenlijke kansen en uitdagingen tussen Vlaanderen en het dynamische Brainport Eindhoven.

Onderwerpen