Waarom de Vlaamse regering efficiënter is dan andere regeringen in ons land?

Door Kris Van Dijck op 28 maart 2023, over deze onderwerpen: Vlaams Parlement

Wanneer wij als parlementsleden vragen stellen aan de regering en hun ministers, moeten deze verwerkt worden door kabinetsmedewerkers. Ook wanneer er resoluties, decreten en andere initiatieven worden besproken, worden deze tijdig en goed bekeken door de kabinetards. Iets waar andere regeringen nog van kunnen leren. Dit werd vandaag ook besproken in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams parlement naar aanleiding van een rapport van de samenstelling van onze kabinetten.

Ik heb doorheen mijn carrière een evolutie vastgesteld naar steeds minder kabinetsleden, niettegenstaande dat deze mensen in dit digitaal tijdperk meer en meer werk moeten verwerken. Als ik de Vlaamse regering dan vergelijk met andere regeringen in dit land, werken deze anderen met een veelvoud aan kabinetsmedewerkers. Dit impliceert op zijn beurt ook een veelvoud aan middelen.

Dan wens ik toch mijn waardering uit te drukken voor het werk dat de Vlaamse kabinetten verrichten. Die waardering drukte ik vandaag uit in de commissie Binnenlands Bestuur, niet alleen als voorzitter van deze commissie, niet alleen als lid van de meerderheid, maar ook vroeger toen ik nog op de oppositiebanken zat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is