Wij tonen als lokaal bestuur alvast ons hart en roepen al onze inwoners op om hetzelfde te doen

Door Kris Van Dijck op 8 december 2022, over deze onderwerpen: gemeente Dessel

Ook bij ons in Dessel gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Wij tonen als lokaal bestuur alvast ons hart en roepen al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind. 

Samen met meer dan 130 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, zullen wij op zondag 11 december een speciale vlag hijsen en zo de hele week ons hart tonen voor de gezinnen met verdriet in onze gemeente.

Wereldlichtjesdag op 11 december

We starten op 11 december, want dit is Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Koesterweek

Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten organiseren zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind dat ze er niet alleen voor staan. 

“Dat is een ontzettend sterke en krachtige boodschap,” vult Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds aan, “dat we als samenleving tonen dat we ouders zien en steunen in hun verdriet. Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk.”

Klik hier om te kijken wat je kan doen om mee het verschil te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is